Czy zastanawiałeś się, w jaki sposób szef kuchni może rozdawać pyszne makarony w krótkim czasie, gdy potrzebujesz tak długo w porównaniu? Czy zdajesz sobie sprawę, że twój makaron zostanie podany do stołu w ciągu 5 minut, jeśli wiesz, że jego przygotowanie zajmuje co najmniej 10 minut? Oto kilka sztuczek, które musisz znać i używać, aby używać sitka ze stali nierdzewnej.

Przede wszystkim kucharze gotują makaron. Kiedy więc w kuchni pojawia się zamówienie, podgrzanie makaronu zajmuje tylko minutę lub dwie, a porządny makaron można szybko połączyć. Możesz zagotować duży garnek z osoloną wodą i gotować makaron, aż woda wróci do pełnego wrzenia. Następnie odcedź makaron za pomocą sita ze stali nierdzewnej i wstrząśnij w lodowatej wodzie. Opróżnij przez sito.

Możesz posmarować makaron oliwą z oliwek i przechowywać w dużym pojemniku. Przechowywać w lodówce, aż będzie to potrzebne. To takie proste. Możesz ugotować makaron w weekend i podawać go na obiad w dni powszednie po długim dniu pracy. Jest to łatwe i oszczędza dużo czasu.

Kiedy nadejdzie czas na obiad, wystarczy jeszcze raz ugotować makaron i spuścić wrzącą wodę za pomocą sitka ze stali nierdzewnej. Możesz podać go z sosem w kilka minut. Wypróbuj tę technikę, a będziesz zaskoczony!